Начална » как да » Как да създадете Аватар за лесно пикселно изкуство в Photoshop или GIMP

    Как да създадете Аватар за лесно пикселно изкуство в Photoshop или GIMP

    Boingboing.net има страхотен набор от прецизно изготвени пикселни художествени портрети за ключовите им писатели. Ако сте любител на пикселното изкуство, защо да не опитате и да създадете подобни аватари за себе си с няколко прости филтъра в Photoshop или GIMP?

    How-To Geek е обхванал няколко различни начина за създаване на пикселно изкуство от обикновените графики и този прост метод е по-прост пиксел, но използва различна техника. Гледайте, докато превръщаме две обикновени снимки в сложни шедьоври, както и сравняваме използваните техники между Photoshop и GIMP. Прочетете!

    Редактиране на снимки и филтри на Pixel Art във Photoshop

    Започнете с картина, която искате да бъде вашият нов аватар - тя може да бъде картина на себе си, или каквото и графично искате да използвате.

    Натиснете за да изберете инструмента за изрязване, и задръжте натиснат клавиша Shift, за да щракнете с мишката върху идеалния квадрат за вашия аватар. Натиснете Enter, за да визуализирате вашата реколта.

    Нека предположим, че вашата снимка не е идеална за пиксел-арт и може да изисква някаква промяна. Като допълнителна стъпка, донесете някакъв смел контраст с детайлите си с помощта на филтъра Unsharp Mark (Маркиране на Unsharp Mark) и прекалечете. Unsharp Mask се намира под Filters> Sharpen> Unsharp Mask. Чувствайте се свободни да отидете дори повече от сумите тук и да създадете изображение с огромно количество контраст - вероятно ще имате нужда от него, когато достигнете крайния си резултат.

    Преоразмерете квадратната си снимка до целевия размер за вашия аватар. Много уебсайтове и форуми ще ви кажат каква е максималната ширина и височина на файла. За демонстрационни цели ще използваме общ размер от 128 x 128 пиксела.

    Ще разберете как ще изглежда изображението ви, след като сте го намалили до размера на аватара. ще покаже инструмента Levels, който е един от най-добрите инструменти за регулиране на контраста като професионалист. Използвайте го, за да извадите силни акценти и голям контраст като допълнителна стъпка, ако смятате, че вашата снимка може да използва малко повече поп.

    Крайният филтър ще превърне основната ви графика в пикселно изкуство пред очите ви. Отидете на Filter> Pixelate> Mosaic, за да изведете мозаечния филтър.

    Филтърът за мозайки ви позволява да контролирате нивото на детайлите, като регулирате размера на плочката в изображението. Макар че обхващахме и други методи за превръщане на обикновените графики в пиксел, този метод ще ви позволи да контролирате най-много. Това е особено важно, ако изображението ви не е идеално за този вид ниско детайлно изображение.

    Натиснете „OK“, за да визуализирате вашия мозаичен филтър и запазете изображението, за предпочитане като PNG, за да запазите блоковата доброта на плочките и да избегнете артефакти от JPG или да използвате 8-битова цветова палитра..

    Обикновени филтри за пиксел с помощта на GIMP

    Някои снимки, предполагате, вече имат подходящия контраст, необходим за създаването на голямо ниско детайлно изображение, подобно на пикселното изкуство. В такива ситуации ще можете да се справите с по-малко филтри за редактиране на снимки или с допълнителен контраст.

    Започнете, като вземете инструмента за избор на правоъгълник от кутията с инструменти, клавиша за бърз достъп . Задръжте натиснат и кликнете и плъзнете в изображението си, за да създадете идеален квадрат.

    След като приключите с избора си на квадратна площ за аватара си, преминете към Изображение> Изрязване до селекция, за да намалите изображението до идеален квадрат.

    Придвижете се до Image> Scale Image, за да промените размера на изображението до подходящия размер на аватара.

    За демонстрация ще приемем, че целевият размер е обща стойност от 128 x 128 пиксела. Когато въведете това (или собствените си стойности) в менюто Scale Image (Мащабно изображение), кликнете върху „Scale“ (Мащабиране), за да финализирате настройката.

    Проверете дали изображението изглежда добре сведено до този размер. Винаги можете да добавите контраст в този момент с GIMP's Levels Tool или Curves Tool, или просто можете да пропуснете тази стъпка и да довършите вашия пикселен аватар. Можете също така да намерите инструмента за маскиране на ненапрегнатост на GIMP, за да добавите контраст към подробните области, които се намират под Филтри> Подобряване> Маска за рязкост. Направете една от тези корекции тук, за да подготвите изображението си за пикселиране или просто да пропуснете тази стъпка.

    Филтърът на Pixelize на GIMP може да бъде намерен под Filter> Blur> Pixelize. Регулирайте размера на “пикселите”, докато не сте доволни от аватара си, след което кликнете върху OK, за да го направите.

    Не забравяйте да запазите новия си аватар в приятелски PNG в интернет и да избегнете проблемите с JPG файловете, които могат да разрушат външния вид на пиксела на крайния ви образ..


    Имате въпроси или коментари относно графики, снимки, типове файлове или Photoshop? Изпращайте въпросите си до [email protected] и те могат да бъдат включени в бъдеща статия How-To Geek Graphics.

    Кредити за изображения: Извинения на Алън Мур и Нийл Гайман, използвани без разрешение с най-голямо уважение, приема се честно използване.